Antena 3 CNN Externe China, ţara celor două lumi paralele. Diferenţele sociale se acutizează în fiecare zi

China, ţara celor două lumi paralele. Diferenţele sociale se acutizează în fiecare zi

China, ţara celor două lumi paralele. Diferenţele sociale se acutizează în fiecare zi
20 Sep 2013   •   16:08

Conform revistei Forbes, în China sunt 122 de miliardari. Ceea ce înseamnă că ţara comunistă  ocupă locul secund în lume, în ceea ce priveşte  numărul de miliardari.

Paradoxal însă, 13% dintre chinezi trăiesc într-o sărăcie lucie, la limita înfometării. Oamenii amărâţi trăiesc sau mai bine spus, supravieţuies cu doar 1,25 dolari americani pe zi.

Liderul de la Beijing, Hu Jintao, a declarat atunci când a fost numit în funcţia de preşedinte (2012),  că statul chinez trebuie să dubleze suma profiturilor pentru populaţia din mediul rural până în 2020.
Chiar dacă s-au luat unele măsuri încurajatoare în acest sens, diferenţa uriaşă dintre bogaţi şi săraci se resimte profund în viaţa cotidiană, iar abisul dintre clasele sociale se adânceşte în fiecare zi.

Extrem de puţini sunt cei care rămân aproape de regiunile urbane. Chiria pentru o garsonieră mică costă 700 yuani (cca 114 $). În zonele cele mai populare, suma trece uşor de 14.000 yuani (2280 $), iar apartamentele cu 3 camere ating cifre colosale: 40.000 de yuani.

Fotografiile de mai sus relevă discrepanţa uriaşă dintre săracii şi bogaţii Chinei, oameni care îşi permit să trăiască în lux şi oameni care de-abia îşi duc traiul de pe o zi pe alta. Imaginile nu mai au nevoie de niciun comentariu şi vorbesc de la sine.

×
Subiecte în articol: china, beijing hu jintao bogati saraci
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close