Antena 3 Externe China, ţara ouălor din parafină şi a popcornului cu clor fluorescent

China, ţara ouălor din parafină şi a popcornului cu clor fluorescent

de Antena3.ro    |    09 Mai 2011   •   20:45
 China, ţara ouălor din parafină şi a popcornului cu clor fluorescent
Sursa foto: Foto: worldfoodieguide.com

Dezvoltarea economică din China vine şi cu numeroase probleme greu de controlat. Numeroşi producători recurg la orice mijloace pentru a-şi vinde marfa. Aceştia falsifică ouă, "reciclează" chifle pentru a le vinde şi după data expirării, diluează vinul cu apă îndulcită şi chimicale şi tratează carnea de porc cu borax pentru a o vinde drept carne de vită, relatează Mediafax.

Presa locală chineză din ultimele săptămâni a abundat în informaţii despre neregulile din comerţul cu produse alimentare. Carnea de porc vândută pe post de carne de vită, după ce a fost înmuiată în Borax, un aditiv pentru detergenţi, orezul contaminat cu metalul greu, cadmiu, sos de soia cu arsenic, popcornul şi ciupercile tratate cu clor fluorescent, germenii de fasole contaminaţi cu antibiotic pentru animale, sau ouăle "false" obţinute printr-un amestec de chimicale, gelatină şi parafină, sunt doar câteva din exemplele întâlnite.

Numărul excesiv de producători face ca eforturile oficialilor să fie insuficiente, mai ales în condiţiile în care supravegherea rămâne în sarcina unui număr redus de angajaţi, slab pregătiţi şi echipaţi.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close