x close

China va investi 1,5 miliarde de dolari în infrastructura şi agricultura din Bulgaria

de A.M.P    |    03 Mai 2012   •   20:14
China va investi 1,5 miliarde de dolari în infrastructura şi agricultura din Bulgaria 482 Foto: bulgariachina.com

China va investi circa 1,5 miliarde de dolari în Bulgaria, în următorii ani, în proiecte de infrastructură, energie şi agricultură, a declarat joi preşedintele Camerei de Comerţ Bulgaro-Chineză, Viktor Azmanov, informează Novinite.
   
Azmanov a arătat că cele două guverne au semnat deja un memorandum de cooperare economică în urma căruia vor fi înfiinţate prin investiţii chineze mai multe fabrici, unde vor lucra până la 500 de angajaţi.
   
El a menţionat că unul dintre cele mai importante proiecte este crearea Zonei Industriale Bozurişte de lângă Sofia. Această zonă va include un parc industrial şi de logistică, iar un proiect similar, cu finanţare chineză, este analizat pentru portul Varna.
   
Azmanov a subliniat că autorităţile chineze vor ca schimburile comerciale UE-China să atingă 100 de miliarde de dolari pe an, de la 52,9 miliarde de dolari în prezent.
   
El a notat că ţările est-europene pot obţine finanţare de la banca chineză pentru dezvoltare, alături de state din Africa şi America Latină.
   
Oficialul bulgar a precizat totodată că în luna noiembrie a acestui an este programat un forum economic major cu investitori chinezi.

Citeşte mai multe despre:

Bulgaria China energie agricultura
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati