Antena 3 CNN Externe Bacterie periculoasă descoperită în Wuhan! Autoritățile sunt în alertă

Bacterie periculoasă descoperită în Wuhan! Autoritățile sunt în alertă

Detectarea în orașul chinez Wuhan a unei bacterii care a provocat holera la un student și care a fost găsită separat în mostre prelevate de la țestoase cu carapace moale, de la o piață alimentară, a atins un punct sensibil, unii făcând legătură cu COVID-19.

Bacterie periculoasă descoperită în Wuhan! Autoritățile sunt în alertă
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    15 Iul 2022   •   09:41

Piața alimentară în care probele de la țestoase cu carapace moale au fost testate pozitiv cu agentul patogen capabil să provoace holera a fost dezinfectată, au anunțat autoritățile locale, joi seara. 

Deși nu a fost găsit niciun caz de holeră umană în rândul persoanelor care au intrat în contact cu țestoasele cu carapace moale, magazinul care le vindea a fost închis pentru trei zile. 

 Autoritățile au precizat că nu există legături între tulpina de vibrio cholerae O139, responsabilă pentru infecția persoanei și probele contaminate.  

Oficialii urmăresc, de asemenea, produse nespecificate din același lot de broaște țestoase cu carapace moale care au fost expediate în altă zonă, a declarat autoritatea de control al bolilor din districtul Hongshan din Wuhan

În ciuda lipsei unor semne solide ale unei epidemii de holeră, internauții îngrijorați de o altă epidemie au făcut ca această problemă să fie totuși printre cele mai importante subiecte pe microblogul chinezesc Weibo, asemănător Twitter, vineri, cu 200 de milioane de vizualizări. 

Cele mai timpurii infecții cu COVID-19 de la sfârșitul anului 2019 au fost inițial legate de o piață locală din Wuhan, care vindea fructe de mare și produse din pește. Originea virusului SARS-CoV-2 care provoacă COVID-19 rămâne un mister și o sursă majoră de tensiune între China și Statele Unite. 

"Învățați lecția de la COVID și grăbiți-vă în depistarea sursei pentru a asigura dovezile!!!", a scris un utilizator Weibo. 

Rapoartele de holeră, o boală diareică acută potențial fatală dacă nu este tratată rapid și care este de obicei legată de alimente sau apă contaminate, sunt rare în China continentală, cu cinci cazuri în 2021 și 11 în 2020, dar fără decese. 

"Detectarea Vibrio cholerae O139 ne reamintește din nou că piețele umede, deși sunt importante din punct de vedere cultural și economic în Asia, au fost asociate cu diverse riscuri pentru sănătatea publică", a declarat Andrew Greenhill, profesor de microbiologie la Federation University Australia. 

În acest moment nu există motive majore de îngrijorare, în timp ce supravegherea continuă este importantă, a spus Greenhill, adăugând că O139 a fost detectată în diverse alte țări și că epidemiile mari de holeră sunt puțin probabile în locații cu apă potabilă sigură și condiții sanitare adecvate.  

„De fapt, detectarea tulpinii demonstrează că se efectuează supravegherea, ceea ce poate fi văzut doar ca pozitiv”. 

Wuhan, cu o populație de peste 12 milioane de locuitori, a declarat luni că holera la studentul infectat nu a provocat alte infecții, scrie livesnews.in.

×
Subiecte în articol: Wuhan bacterie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close