Antena 3 CNN Externe Chirurgul care l-a operat de două ori pe Papa Francisc, urmărit penal pentru fals în înscrisuri

Chirurgul care l-a operat de două ori pe Papa Francisc, urmărit penal pentru fals în înscrisuri

Chirurgul care l-a operat de două ori pe Papa Francisc, Sergio Alfieri, este investigat, fiind urmărit penal pentru fals în înscrisuri.

Chirurgul care l-a operat de două ori pe Papa Francisc, urmărit penal pentru fals în înscrisuri
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    14 Dec 2023   •   21:03

Sergio Alfieri, chirurgul care l-a operat pe papa Francisc de două ori în ultimii ani este investigat, a indicat joi spitalul Gemelli din Roma, în urma unei informaţii dintr-un ziar potrivit căreia doctorul este urmărit penal pentru fals în înscrisuri, relatează AFP.

Potrivit cotidianului La Stampa, profesorul Sergio Alfieri, care l-a operat pe papa Francisc la abdomen în iunie anul trecut, precum şi în 2021, a semnat registrul de prezenţă într-o sală de operaţie de mai multe ori în timp ce nu era acolo, indicând chiar că uneori opera în două săli diferite în acelaşi timp.

Procedând astfel, el a încasat sume care nu i se cuveneau, potrivit ziarului

”Cu privire la informaţiile de presă referitoare la o anchetă a parchetului din Roma”, spitalul Gemelli - cunoscut sub numele de ”Spitalul Papilor” din Roma - ”îşi exprimă încrederea în magistratura care efectuează investigaţiile şi pentru care continuă să asigure cea mai mare cooperare cu scopul de a clarifica fiecare aspect”, se arată într-un comunicat, potrivit DCNews.ro.

Potrivit comunicatului, spitalul ”îşi exprimă cea mai mare încredere în activitatea profesorului Sergio Alfieri şi în calităţile sale profesionale şi umane incontestabile” şi subliniază ”numeroasele inexactităţi” din articolul apărut în ziar, fără a oferi însă detalii.

Contactaţi de AFP, nici carabinierii care anchetează cazul, nici parchetul de la Roma, nici Vaticanul nu au dorit să comenteze.

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close