Antena 3 CNN Externe Un chirurg român a șocat toți colegii din spital. În ce hal a putut să-și umilească pacienții

Un chirurg român a șocat toți colegii din spital. În ce hal a putut să-și umilească pacienții

Un chirurg român originar din Cluj, a fost suspendat pentru 9 luni de la Spitalul Scarborough, Anglia, pentru comportament şi limbaj nepotrivit.

Un chirurg român a șocat toți colegii din spital. În ce hal a putut să-și umilească pacienții
15 Feb 2020   •   17:23

Ştefan Gheorghiu, în vârstă de 59 de ani, le-a spus pacienţilor să ia „poziţia George Michael“ pentru examinări medicale şi a adresat injurii asistentelor, potrivit presei britanice. Acesta îşi poate păstra slujba după ce invectivele sale au fost catalogate drept „diferenţe culturale“. Momentan lucrează la un spital din Doncaster, Anglia.

Pe numele lui Şerban Gheorghiu care a şocat personalul medical şi pacienţii prin limbajul său, s-au depus numeroase plângeri între octombrie 2015 şi august 2017. Şerban Gheorghiu a şocat personalul medical cu glumele sale nepotrivite - „crude“, le califică jurnaliştii de la DailyMail – precum cea în care le spunea pacienţilor să ia poziţia lui „George Michael“ pentru toate cele patru examene endoscopice amănunţite; ar fi întrebat o soră medicală dacă a făcut vreodată sex dur; unui asistent medical i-ar fi zis că-l va lua în Thailanda unde ar „rupe pelvisurile“ femeilor de acolo care sunt „foarte mici şi foarte fragile“.

Incidentele s-au petrecut în intervalul octombrie 2015- august 2017, când Gheorghiu lucra în calitate de chirurg şi trata pacienţi cu cancer şi cu tulburări intestinale. A fost avertizat de mai multe ori de Consiliul General al Medicilor din Anglia. Atitudinea sa l-a dus şi în faţa instanţei, mai arată presa britanică. La Tribunalul Medical din Manchester, chirurgul român ar fi fost găsit vinovat de comportament inadecvat. Colegii acestuia au afirmat că aceasta s-ar datora şi din pricina faptului că engleza este a doua sa limbă, scrie Adevarul.

×
Subiecte în articol: chirurg pacienti

Philip Morris susține inovația

Ceasul care sună după ajutor dacă ai avut accident. Este potrivit pentru sporturi extreme

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close