Antena 3 Externe Chişinău. Parlamentul a validat un nou Executiv: Cabinetul Greceanîi II

Chişinău. Parlamentul a validat un nou Executiv: Cabinetul Greceanîi II

10 Iun 2009   •   14:07
Chişinău. Parlamentul a validat un nou Executiv: Cabinetul Greceanîi II
Sursa foto: Moldova

Parlamentul de la Chişinău a validat un nou Executiv. Cabinetul Greceanîi II este, de fapt, unul vechi, în care a fost schimbat un singur ministru. După numirea unui Executiv, preşedintele Parlamentului, Vladimir Voronin, nu a anunţat şi dizolvarea Legislativului, deşi, în două rânduri, acesta nu a reuşit să aleagă un preşedinte.

Votul pentru validarea Guvernului Graceanîi II a decurs fără emoţii. Pentru învestirea noului guvern este nevoie de voturile a minim 52 de parlamentari din cei 101 de la Chişinău, o majoritate pe care comuniştii o au asigurată în Legislativ.

Cu toate acestea, au fost şi câteva probleme pentru Putere. În şedinţa de miercuri, Marian Lupu, unul dintre liderii comuniştilor, şi-a anunţat demisia din partid.

După numirea unui Executiv, Voronin nu a anunţat şi dizolvarea Parlamentului. Asta deşi, potrivit constituţiei moldovene, Legislativul trebuie dizolvat de preşedintele în exerciţiu în cazul în care nu reuşeşte să voteze un nou şef al statului după alegerile legislative.

Oficial, o dată nu a fost încă stabilită. Surse din conducerea comunistă spun că anticipatele ar putea avea loc la sfârşitul lunii iulie sau începutul lunii august, cel mai probabil în 26 iulie sau 2 august.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close