Antena 3 CNN Externe CIA : Al Qaeda va ataca SUA în 3-6 luni

CIA : Al Qaeda va ataca SUA în 3-6 luni

CIA : Al Qaeda va ataca SUA în 3-6 luni
Sursa foto: leon panetta
03 Feb 2010   •   03:31

Al Qaeda este de aşteptat să încerce un atac în SUA în următoarele 3-6 luni, au dezvăluit oficialii de informaţii americani în faţa Congresului. Organizaţia teroristă desfăşoară agenţi în SUA pentru a îndeplini noi atacuri în interiorul ţării, inclusiv recruţi "curaţi" cu urme neglijabile de contacte teroriste, arăta directorul CIA, Leon Panetta. Al Qaeda îi încurajează de asemenea pe extremişti să declanşeze violenţă pe cont propriu.
Analiza anuală a ameninţărilor teroriste naţionale nu a identificat noi tendinţe teroriste, dar a amplificat procupările crescânde de după atentatul eşuat de Crăciun, că militanţii devin mai greu de detectat şi se mişcă mai repede în desfăşurarea comploturilor.



"Cea mai mare ameninţare nu este atât faptul că be confruntăm cu un atac precum cel din 11 septembrie. Este că al Qaeda adaptează metodele sale în aşa fel le fac dificl de detectat," arăta Panetta Comisiei de Informaţii a Senatului SUA.


Al Qaeda se bazează din ce în ce mai mult pe noi recruţi cu antrenament minin şi dispozitive simple pentru a îndeplini atacurile, declara şeful CIA, ca parte a analizei anuale a ameninţărilor naţionale oferită Confresului de primii cinci oficiali de top din informaţii.

Panetta mai avertiza şi în legătură cu extremiştii care acţionează singuri."Strategia lupului singuratic este cea la care trebuie să fim atenţi ca la cea mai mare ameninţare la adresa acestei ţări" .
Audierea vine la doar o lună după atacul eşuat asupra unui avion de linie şi la câteva luni după ce un maior american a ucis 13 militari la baza Fort Hood din Texas.

Pe de altă parte, directorul Directoratului Naţional de Informaţii, Dennis Blair, avertiza în legătură cu creşterea ameninţărilor cibernetice, arătând că atacurile informatice sunt mai dinamice şi mai grave.
Analiza guvernamentală pe apărare sublinia consecinţele unui atac cibernetic la scară largă, care ar putea dezafecta sau dăuna grav finanţelor internaţionale, infrastructurii comerciale şi fizice.
Raportul arată că asemenea atacuri ar putea afecta deplasarea oamenilor şi mărfurilor în lume şi ar putea opri programe sociale şi economice vitale.

Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close