Antena 3 CNN Externe Ciclonul Yasi face ravagii în Australia: Sute de mii de oameni au fost evacuaţi

Ciclonul Yasi face ravagii în Australia: Sute de mii de oameni au fost evacuaţi

Ciclonul Yasi face ravagii în Australia: Sute de mii de oameni au fost evacuaţi
Sursa foto: Foto: nasa.gov
03 Feb 2011   •   12:04

Australia este lovită de un ciclon care s-ar putea dovedi cel mai puternic din istoria ţării. Furtuna s-a năpustit asupra statului Queensland, devastat, deja, luna trecută, de inundaţii catastrofale. 400.000 de oameni trebuie să înfrunte vijelia, iar printre ei se află şi sute de români. Până acum, nu s-au semnalat victime, dar oraşe întregi sunt devastate.

Primele valuri uriaşe aduse de ciclonul Yasi au lovit ţărmul australian. Au urmat rafale de vânt de aproape 300 de kilometri pe oră, care au doborât acoperişurile, au distrus liniile electrice şi au smuls din rădăcini copacii.

Oamenii s-au încuiat în case, aşteptând trecerea primului ciclon din categoria a cincea înregistrat în Australia din 1918.Peste 10.000 de localnici şi turişti au fost cazaţi în 20 de adăposturi publice. Alţi zeci de mii de oameni şi-au părăsit locuinţele. Patru mii de soldaţi sunt mobilizaţi pentru a veni în ajutorul sinistraţilor, îndată ce va trece furtuna.

Aproape 200.000 de gospodării sunt lipsite de curent electric. Potrivit presei locale, într-unul din oraşele cel mai greu lovite, 90 la sută din clădirile de pe strada principală sunt avariate. Localnicii se străduiesc să-şi blocheze uşile şi ferestrele pentru ca apa să nu le intre în case.

Acum 35 de ani, zeci de oameni au murit într-un oraş devastat de un ciclon, în nordul Australiei. Iar furtuna de acum este mult mai puternică.

×
Subiecte în articol: ciclon Australia evacuare
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close