Antena 3 CNN Externe Cinci bărbaţi care plănuiau să arunce în aer un pod din SUA, arestaţi de FBI

Cinci bărbaţi care plănuiau să arunce în aer un pod din SUA, arestaţi de FBI

Cinci bărbaţi care plănuiau să arunce în aer un pod din SUA, arestaţi de FBI
Sursa foto: Foto: chicagoist.com
01 Mai 2012   •   19:54

Cinci bărbaţi care intenţionau să arunce în aer un pod în apropiere de Cleveland (Ohio) au fost arestaţi şi urmează să fie prezentaţi unui judecător marţi, a anunţat Departamentul american de Justiţie, citat de AFP.
   
Cei cinci, care se prezintă ca anarhişti, au fost arestaţi luni de celula antiterorism a FBI şi urmează să fie inculpaţi pentru complot şi tentativă de utilizare a explozivilor pentru a avaria o infrastructură necesară comerţului între state, potrivit aceleiaşi surse.



   
"Explozivii erau sub controlul unui agent al FBI care acţiona sub acoperire", aceştia "fuseseră neutralizaţi şi nu prezentau pericol pentru societate", precizează un comunicat al Departamentului de Justiţie.
   
Douglas Wright, Brandon Baxter, Connor Stevens şi Joshua Stafford, cu vârste cuprinse între 20 şi 26 de ani, şi Anthony Hayne, de 35 de ani, au avut în vedere mai multe ţinte pentru atentate în ultimele luni.
   
Ei au decis în final să arunce în aer un important pod care face legătura între oraşele Brecksville şi Sagamore Hills, din statul Ohio, trecând pe lângă parcul naţional Cuyahoga Valley, potrivit actului de acuzare.


   
În acest sens, bărbaţii plănuiseră să achiziţioneze explozibil de tip C-4 plasat în două dispozitive ce urmau să fie acţionate de la distanţă, conform sursei citate.
   
Cei cinci urmează să fie prezentaţi unui judecător federal din Cleveland în cursul zilei de marţi.


×
Subiecte în articol: FBI Ohio
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close