Antena 3 CNN Externe Cinci bărbaţi reţinuţi după cea mai recentă tragedie din Marea Mediterană. Supravieţuitorii au povestit ce s-a întâmplat de fapt

Cinci bărbaţi reţinuţi după cea mai recentă tragedie din Marea Mediterană. Supravieţuitorii au povestit ce s-a întâmplat de fapt

Cinci bărbaţi reţinuţi după cea mai recentă tragedie din Marea Mediterană. Supravieţuitorii au povestit ce s-a întâmplat de fapt
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
07 Aug 2015   •   21:23

Cinci bărbaţi au fost reţinuţi şi sunt acuzaţi oficial de moartea a 200 de imigranţi, în Marea Mediterană, după ce pescadorul care îi transporta a naufragiat, scrie independent.co.uk.

Potrivit Reuters, autorităţile italiene au reţinut cinci bărbaţi, pe nume Imad Busadia, Abdullah Assnusi, Ali Rouibah, Suud Mujassabi şi Shauki Esshaush, despre care se crede că fac parte dintr-o reţea de traficanţi de carne vie din Libia.


Cel puţin 200 de oameni au murit în urma scufundării în Marea Mediterană a unui pescador care avea la bord în jur de 700 de  imigranţi.

Supravieţuitorii le-au spus autorităţilor italiene că traficanţii au ţinut cu forţa cel puţin 100 de imigranţi în coca navei, în timp ce aceasta se scufunda.

Traficanţii le-au acordat astfel un "tratament special" celor care au plătit mai puţin pentru biletul lor spre Europa.

Potrivit presei italiene, imigranţii plătesc între 775 şi 1.160 de lire traficanţilor care îi aduc în Europa. În aceste condiţii, vestele de salvare reprezintă un lux pe care mulţi nu şi-l permit.

×
Subiecte în articol: imigranti nava scufundata Libia
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close