Antena 3 CNN Externe Cinci cai pursânge din Franţa, abandonaţi de un şeic din Dubai din cauza dificultăţilor financiare

Cinci cai pursânge din Franţa, abandonaţi de un şeic din Dubai din cauza dificultăţilor financiare

Cinci cai pursânge din Franţa, abandonaţi de un şeic din Dubai din cauza dificultăţilor financiare
01 Dec 2009   •   14:43

Cinci cai pur sânge din Franţa au fost printre primele victime ale crizei financiare care a lovit Emiratele Arabe Unite. Şi asta pentru că un şeic din Dubai, care avea o proprietate în regiune, nu şi-a mai permis să-i întreţină şi i-a abandonat. Animalele au ajuns să umble libere prin împrejurimile oraşului.


Cei cinci cai de rasă erau crescuţi pe proprietatea de 25 de hectare a şeicului Ali Khalifa al-Qama, aflată în oraşul francez Astaffort. Şeicul a cumpărat ferma şi grajdurile în 2006 şi avea de gând să-şi construiască acolo şi o casă. Nu a mai reuşit să-şi ducă planurile la îndeplinire, din cauza crizei financiare. Până la urmă, caii au fost abandonaţi şi au ajuns să umble liberi pe străzi. Şeicul nu s-a interesat nici măcar o dată de soarta animelelor.

Autorităţile locale au încercat să-l contacteze pe şeic. Fără niciun rezultat însă. Într-un final au obţinut permisiunea ambasadei Emiratelor Arabe Unite în Franţa de a scoate caii la licitaţie. Ei speră că vreo organizaţie se va implica în acest demers şi că animalele se vor putea bucura de un nou cămin. Data la care caii vor fi scoşi la licitaţie nu a fost stabilită încă.

Antena 3

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close