Antena 3 CNN Externe Cinci morţi în incendiul de lângă Kiev. Care este situaţia de la depozitul de carburanţi

Cinci morţi în incendiul de lângă Kiev. Care este situaţia de la depozitul de carburanţi

Cinci morţi în incendiul de lângă Kiev. Care este situaţia de la depozitul de carburanţi
Sursa foto: Foto: RIA Novosti
10 Iun 2015   •   11:49

De mai bine de 24 de ore, câteva sute de pompierii se luptă cu incendiul care a distrus parţial un depozit de carburanţi din apropiere de Kiev. Trei membri ai echipelor de intervenţie şi-ar fi pierdut deja viaţa în încediu, dar şi doi angajaţi ai depozitului. Este unul dintre cele mai grave incendii din ultimii 50 de ani în Ucraina.

Peste 1.500 de militari ucrainieni au izolat zona din jurul depozitului de carburanţi în timp ce norii groşi de fum au acoperit cerul pe o distanţă de 30 de kilometri. De teama unui dezastru, 2.000 de localnici, aflaţi în imediata aproapiere a zonei de pericol, au fost evacuaţi, iar pentru ceilalţi, autorităţile au trimis zeci de camioane încărcate cu măşti de protecţie şi alte echipamente. Deşi ţinut sub control, incendiul este departe de a fi stins.

Sute de pompieri au fost mobilizaţi în lupta cu flăcările care au cuprins 16 containere pline cu combustibil. Un depozit de armament, aflat în apropierea depozitului de carburanţi, a fost mutat cu totul. Din păcate, câţiva pompieri şi angajaţi ai depozitului sunt de negăsit. Autorităţile exclud ipoteza unei mâini criminale şi cred că incendiul a izbucnit în urma unei erori umane.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close