Antena 3 CNN Externe Cinci oameni au murit, după ce un vehicul a intrat în mulţimea adunată în piaţa Tiananmen din Beijing

Cinci oameni au murit, după ce un vehicul a intrat în mulţimea adunată în piaţa Tiananmen din Beijing

Cinci oameni au murit, după ce un vehicul a intrat în mulţimea adunată în piaţa Tiananmen din Beijing
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Oct 2013   •   14:20
UPDATE - Cinci persoane, printre care şi o turistă originară din Filipine, au murit luni la Beijing, după ce un vehicul a intrat în mulţime şi a lovit turişti şi poliţişti în Piaţa Tiananmen. 38 de persoane au fost rănite, relatează AFP.

Şoferul şi cei doi pasageri ai vehiculului, care a luat foc, au decedat, dar şi o turistă de naţionalitate filipineză şi un turist chinez.
   
Între răniţi se află alţi trei filipinezi - două femei şi un bărbat - a precizat site-ul de ştiri Qianlong.net, controlat de municipalitatea din Beijing.

Incidentul, care a avut loc în apropierea unor edificii ce reprezintă centrul puterii Chinei, a declanşat o importantă operaţiune a forţelor de ordine şi o vastă acţiune de cenzurare pe Internet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Un vehicul a intrat luni în mulţimea adunată în piaţa Tiananmen din Beijing, omorând trei oameni, a anunţat agenţia China Nouă.

Imaginile publicate pe Internet, dar şterse de serviciile de cenzură chineze, arătau o maşină în flăcări, chiar înainte de intrarea în Oraşul Interzis.

Potrivit jurnaliştilor AFP, accesul în piaţa din centrul Beijingului, care a fost teatrul unor manifestaţii prodemocratice reprimate sângeros în iunie 1989, era blocat, iar o importantă operaţiune a forţelor de ordine avea loc în zonă.

Doi reporteri ai AFP au declarat că au fost reţinuţi şi că materialul lor a fost confiscat.

Compania care administrează metroul din Beijing a anunţat că principala staţie de metrou care duce în piaţă a fost închisă.

Mii de oameni şi-au pierdut viaţa în reprimarea mişcării prodemocratice din 1989 din piaţa Tiananmen. Atuncim, Partidul Comunist a trimis tunuri ale armatei care să pună capăt celor şapte săptămâni de manifestaţii calificate de regim drept "revoltă contrarevoluţionară".

Importante forţe de securitate sunt staţionate în permanenţă de atunci pe această esplanadă imensă unde se află, de asemenea, intrarea în Oraşul Interzis, Mausoleul lui Mao şi Palatul Poporului.


×
Subiecte în articol: Beijing China
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close