Antena 3 CNN Externe Cinci polițiști uciși de un suspect de terorism, într-o secție de poliție din Kenya. Autoritățile sunt în alertă

Cinci polițiști uciși de un suspect de terorism, într-o secție de poliție din Kenya. Autoritățile sunt în alertă

Cinci polițiști uciși de un suspect de terorism, într-o secție de poliție din Kenya. Autoritățile sunt în alertă
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
14 Iul 2016   •   15:41

Un presupus terorist reţinut la un post de poliţie din vestul Kenyei a împuşcat joi cinci ofiţeri de poliţie, după ce a ajuns în posesia armei din dotare a unui ofiţer, a anunţat o sursă din cadrul forţelor de securitate, potrivit DPA.

Sursa, care s-a adresat sub rezerva anonimatului, l-a identificat pe suspect ca fiind Omar Okwaki Eumond. 'Încercarea lui de a scăpa a fost dejucată ' de sosirea unei echipe de reacţie rapidă la secţia de poliţie Kapenguria, a declarat inspectorul de poliţie Joseph Boinnet, potrivit unei declaraţii.

Totuşi, potrivit unor informaţii, bărbatul deţine încă ostatici. 'Am trimis o echipă de elită de salvare a ostaticilor pentru a salva şi alţi deţinuţi din celule şi pentru a pune capăt crizei', a afirmat Boinnet, care nu a prezentat un bilanţ al victimelor.

Omar Okwaki Eumond este suspectat că aparţine grupării al-Shabaab, care vizează în mod frecvent Kenya din cauza participării acestei ţări la o campanie militară a Uniunii Africane împotriva grupării islamiste în Somalia.

×
Parteneri
Șeful Casei de Pensii pune punct speculaţiilor legate de banii seniorilor
x close