Antena 3 CNN Externe Cinci presupuşi terorişti, ucişi în Egipt în urma unui raid aerian al Israelului

Cinci presupuşi terorişti, ucişi în Egipt în urma unui raid aerian al Israelului

Cinci presupuşi terorişti, ucişi în Egipt în urma unui raid aerian al Israelului
Sursa foto: Foto:usatoday.com
09 Aug 2013   •   20:24

Un avion fără pilot al Forţelor Aeriene israeliene a efectuat, vineri, un raid în Peninsula Sinai, situată în nordul Egiptului, omorând cinci presupuşi militanţi islamişti suspectaţi de pregătirea unor atacuri împotriva Israelului, relatează Haaretz.
   
Raidul aerian israelian a fost efectuat în colaborare cu autorităţile egiptene, în partea de nord a Podişului Sinai, pe teritoriul egiptean, în zona punctului de tranzit Rafah, la frontiera dintre Egipt şi Fâşia Gaza, la aproximativ cinci-şase kilometri de teritoriul israelian.
   
O dronă israelienă a distrus un lansator de rachete, omorând cinci presupuşi militanţi islamişti.
   
Incidentul a fost confirmat de surse palestiniene citate de agenţia de ştiri Ma'an.
   
În ultima perioadă, serviciile de securitate egiptene au intensificat operaţiunile împotriva grupurilor islamiste active în Peninsula Sinai, o zonă învecinată cu Israel, dar şi cu Fâşia Gaza.

Grupuri islamiste din Sinai au lansat recent o serie de atacuri cu rachete spre oraşul israelian Eilat, al cărui aeroport a fost închis temporar, joi, din cauza unei ameninţări teroriste. De asemenea, organizaţii islamiste din teritoriul palestinian Fâşia Gaza lansează constant rachete spre Israel.
   

×
Subiecte în articol: Fasia Gaza proteste egipt
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close