Antena 3 CNN Externe Cinci români răniți la Londra, unul e în stare critică

Cinci români răniți la Londra, unul e în stare critică

Cinci români răniți la Londra, unul e în stare critică
26 Feb 2017   •   23:43

Cinci cetăţeni români au fost răniţi şi transportaţi la unităţile spitaliceşti King's College London şi Royal London Hospital, în urma incidentului din Bellingham, Londra, dintre care unul este în stare critică, trei în stare stabilă, iar un altul a fost externat, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

"Conform ultimelor informaţii oficiale obţinute de consulul României la Londra, care a luat legătura şi s-a deplasat atât la spitale cât şi poliţie, cinci cetăţeni români au fost răniţi şi transportaţi la unităţile spitaliceşti King's College London şi Royal London Hospital. Patru cetăţeni români sunt internaţi, unul este în stare critică, trei sunt în stare stabilă, iar al cincilea cetăţean român a fost externat, după acordarea de îngrijiri medicale", se arată într-o precizare a MAE transmisă, duminică seară, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, "autorităţile britanice continuă cercetările pentru a stabili circumstanţele producerii incidentului".

De asemenea, MAE mai precizează că ambasadorul României la Londra se va deplasa, în cursul zilei de luni, la cele două unităţi spitaliceşti pentru a-i vizita pe cetăţenii români.

"Misiunea diplomatică menţine legătura cu autorităţile locale, unităţile spitaliceşti, precum şi cu familiile cetăţenilor români implicaţi, în vederea acordării de asistenţă consulară", menţionează Ministerul Afacerilor Externe.

Un bărbat a fost arestat duminică dimineaţa, fiind bănuit de şofat periculos şi în stare de ebrietate, după ce a rănit cinci persoane în sud-estul Londrei, a anunţat poliţia, potrivit DPA.

Poliţia metropolitană a transmis că maşina condusă de bărbat a lovit mai mulţi trecători înainte de a se izbi de un zid în zona Bellingham. Patru bărbaţi şi o femeie, cu vârste între 25 şi 46 de ani, au primit îngrijiri medicale ca urmare a rănilor suferite.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Londra
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close