Antena 3 CNN Externe CINE este de vină pentru ce se întâmplă acum în Ucraina. "E o consecinţă directă a politicii nesăbuite de la Kiev"

CINE este de vină pentru ce se întâmplă acum în Ucraina. "E o consecinţă directă a politicii nesăbuite de la Kiev"

CINE este de vină pentru ce se întâmplă acum în Ucraina. "E o consecinţă directă a politicii nesăbuite de la Kiev"
de O.P.    |    29 Aug 2014   •   08:05

Tensionarea situaţiei în sud-estul Ucrainei este o "consecinţă directă" a politicii "nesăbuite" a autorităţilor de la Kiev, a declarat joi ambasadorul rus la ONU, vitali Ciurkin, citat de agenţia RIA Novosti.

"Tensionarea din prezent a situaţiei în sud-estul Ucrainei este o consecinţă directă a politicii nesăbuite a Kievului, care duce un război împotriva propriului popor", a apreciat Cierkin.

În opinia sa, Kievul "luptă împotriva celor care au un alt punct de vedere, interzice partide politice şi activitatea unor instituţii de presă".

Declaraţiile lui Ciurkin intervin în contextul unor acuzaţii ale Kievului şi Occidentului vizând o "incursiune rusă" în estul Ucrainei.

La rândul său, ambasadorul Statelor Unite la Naţiunile Unite, Samantha Power, a declarat joi că Rusia trebuie să înceteze "minciunile" şi operaţiunile de alimentare a conflictului din Ucraina.

Administraţia prooccidentală de la Kiev a acuzat joi că "trupe ruse" au preluat controlul asupra oraşului frontalier strategic Novoazovsk, situat la 100 de kilometri sud de bastionul rebel Doneţk. Însă Rusia a negat informaţiile că ar fi trimis militari să lupte în Ucraina.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close