Antena 3 CNN Externe Cine este Elon Musk, miliardarul care vrea să colonizeze planeta Marte

Cine este Elon Musk, miliardarul care vrea să colonizeze planeta Marte

Cine este Elon Musk, miliardarul care vrea să colonizeze planeta Marte
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com
07 Feb 2018   •   17:18

Elon Musk are numai 46 de ani, dar o avere estimată la peste 20 de miliarde de dolari. Numele său este asociat unor branduri revoluţionare la nivel mondial.

Musk este locul 21 în topul miliardarilor Forbes. A fost căsătorit cu o colegă de facultate, Justine, între 2000 şi 2008. După ce aceasta i-a dăruit cinci băieţi, Elon a cerut divorţul.

Proiectul său, SpaceX Falcon Heavy, are ca scop colonizarea plantei Marte. La 6 februarie, cea mai puternică rachetă de pe Terra a fost lansată cu succes de la centrul Spaţial Kennedy, din Florida.

Ulterior oamenii de ştiinţă care intenţionau să plaseze maşina Tesla pe orbita planetei Marte, la peste 225 de milioane de kilometri de Terra, au observat că nava s-a abătut de la traseu şi riscă să ajungă într-o centură de asteroizi.

Pentru prima companie înfiinţată de Musk, în 1995,  a fost nevoie de un capital de 25.000 de dolari. Banii i-au fost daţi de tatăl său. După mai multe tranzacţii norocoase, a ajuns ca în 2017 să strângă o avere estimată la peste 13 miliarde de dolari, potrivit click.ro.

×
Subiecte în articol: Elon Musk miliardar planeta Marte
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close