Antena 3 CNN Externe Cine este favorit să câștige alegerile prezidențiale din SUA și ce cotă are la pariuri

Cine este favorit să câștige alegerile prezidențiale din SUA și ce cotă are la pariuri

Mai sunt doar câteva zile până la momentul în care procesul electoral din Statele Unite ale Americii ajunge la final și va fi decis astfel numele Președintelui SUA din următorii 4 ani. Donald Trump se luptă pentru un nou mandat cu Joe Biden, iar acesta din urmă pare să fie favorit în sondajele apărute în mass-media. În plină criză sanitara, Donald Trump se confruntă cu mai multe probleme de imagine, dar personalitatea sa controversată nu l-a împiedicat în 2016 să devină Președinte, chiar dacă și atunci era considerat cu șansa a doua.

Cine este favorit să câștige alegerile prezidențiale din SUA și ce cotă are la pariuri
de Georgiana Adam    |    02 Noi 2020   •   13:26

Peste 70 de milioane de americani au votat deja anticipat, profitând de sistemul de vot din SUA, care permite o astfel de procedură. Numărul este absolut impresionant, dublu față de cel din 2016, ceea ce ar putea duce la un nivel record în ceea ce privește prezența la urne - cele mai multe voturi din ultima sută de ani. Este clar că americanii sunt foarte interesați de aceste alegeri cu miză importantă pe plan intern la nivel economic și social, în condițiile în care Donald Trump și Joe Biden au viziuni foarte diferite pe multe subiecte esențiale. Însă întreaga lumea privește cu mare interes alegerile din SUA, căci noul Președinte va influența puternic și politica globală, prin deciziile pe care le va adopta în anii următori și prin alianțele sprijinite sau nu.

Portrete de candidați - Joe Biden vs. Donald Trump

Candidat al Partidului Democrat, Joe Biden este foarte cunoscut în politica americană, cu o carieră de jumătate de secol! A devenit senator la doar 30 de ani, un record în această privință în SUA. A acumulat în Senat nu mai puțin de 6 mandate, iar cariera sa a ajuns la cel mai înalt nivel în anul 2008, când a devenit vicepreședinte în echipa lui Barack Obama. Dacă va deveni Președinte al SUA, va fi cel mai vârstnic ales în această funcție.

Acum în vârstă de 74 de ani, Donald Trump este un om de afaceri de succes, cu o avere estimată la peste 3 miliarde de dolari. Este asociat mediului de business din Statele Unite ale Americii și are o imagine publică foarte controversată, ceea ce nu l-a împiedicat însă să devină Președinte. Este o persoană foarte populară, un showman cu prezență inclusiv în producții de televiziune, neimplicat activ în politică până la decizia de a candida la cea mai înaltă funcție din stat.

Joe Biden - cotă 1.55 la Unibet pentru pariul pe câștigarea alegerilor

Românii pot paria pe victoria lui Joe Biden - cotă 1.55 la Unibet - sau pe alte opțiuni care îi vor conecta la lupta electorală din SUA. Pentru varianta în care Donald Trump rămâne la conducerea Statelor Unite ale Americii încă 4 ani, cota este 2.50 la aceeași agenție de pariuri online. Joe Biden este favorit mai ales datorită problemelor de imagine ale lui Trump din ultima perioadă, în contextul crizei Covid-19 care afectează SUA mai mult decât orice alt stat din lume.

Cote la votul popular - 4.50 vs. 1.15

Grație sistemului de vot american, votul popular poate să nu coincidă cu votul decisiv și cu verdictul final în alegeri (deși de obicei acest lucru se întâmplă). Sistemul american de vot este bazat pe electori, pentru a proteja influența statelor cu populație mai redusă. Pentru că metoda de calcul final generalizează situația din anumite state și nu socotește numărul de voturi în sine, poate deveni Președinte un candidat care de fapt a obținut mai puține voturi de la populație decât contracandidatul său. Acest lucru s-a întâmplat în SUA de mai multe ori. Candidatul Partidului Democrat are cotă 1.15 pentru cucerirea votului popular, în timp ce Trump este considerat a avea șanse foarte reduse în această privință - cotă 4.50 pentru o mare surpriză în alegeri.

Democrații - mari favoriți la alegeri - cotă 1.53 oferită de Unibet

Partidul Democrat este favorit pentru a câștiga cursa electorală din data de 3 noiembrie 2020 - cotă 1.53 la casa de pariuri online Unibet. De cealaltă parte, Republicanii au cotă 2.55, o cotă asemănătoare cu cea din dreptul lui Donald Trump pentru câștigarea unui nou mandat la Casa Albă. Pentru și mai multă adrenalină și desigur pentru cote mai mari, se poate paria inclusiv pe procentele obținute de cele două partide la alegeri.

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close