Cine este femeia care îi va lua locul lui Karl Lagerfeld la conducerea Chanel 

19 Feb 2019   •   19:38
Cine este femeia care îi va lua locul lui Karl Lagerfeld la conducerea Chanel  Foto: Captură video/youtube.com

Virginie Viard, directoarea studioului de creaţie al casei de modă Chanel şi braţul drept al lui Karl Lagerfeld, decedat marţi, îi va succeda designerului la crearea colecţiilor, a anunţat casa Chanel într-un comunicat, potrivit AFP.

"Lui Virginie Viard, directoarea studioului de creaţie a Chanel şi cea mai apropiată colaboratoare a lui Karl Lagerfeld de mai bine de 30 de ani, Alain Wertheimer (coproprietar Chanel) i-a încredinţat sarcina de a se ocupa de realizarea colecţiilor pentru ca moştenirea lui Gabrielle Chanel şi cea a lui Karl Lagerfeld să rămână vie", se mai spune în comunicat.

Karl Lagerfeld o prezenta pe Virginie Viard ca fiind "braţul drept şi braţul stâng câteodată".

Virginie Viard a fost cea care a salutat publicul în data de 22 ianuarie, la braţul miresei, în încheierea unei prezentări la care Karl Lagerfeld, ''obosit'', nu a putut fi prezent. Era pentru prima oară când designerul nu urca pe scenă la o prezentare începând cu debutul său la Chanel în 1983.

Într-unul dintre puţinele sale interviuri, pentru revista Madame Figaro în 2017, Virginie Viard a povestit cum transpune tridimensional schiţele mentorului său. "Transpun foarte uşor aceste schiţe. Avem o colaborare de lungă durată. Sunt directoarea de studio, cu şapte ateliere, opt colecţii. Karl este însă cel care se ocupă de probe".

Aceasta a mărturisit că i se adresa lui Karl Lagerfeld cu ''dumneavoastră'': ''Este singura persoană pe care o cunosc foarte bine şi pe care nu o tutuiesc. Îmi place aşa''.

Sursă: Agerpres
x close