Antena 3 CNN Externe Cine este femeia pilot care a adus la sol avionul al carui motor a explodat in aer - VIDEO

Cine este femeia pilot care a adus la sol avionul al carui motor a explodat in aer - VIDEO

Cine este femeia pilot care a adus la sol avionul al carui motor a explodat in aer - VIDEO
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com
19 Apr 2018   •   17:08

O femeie a evitat o catastrofă de proporții după ce unul dintre cele două motoare ale avionului pe care-l pilota a explodat în zbor. Este vorba despre Tammie Jo Shults, în vârstă de 56 de ani, una dintre primele femei-pilot din Marina Americană.

Zborului 1380 al companiei Southwest Airlines decolase marți din New York cu destinaţia Dallas, însă a aterizat de urgență la  Philadelphia după ce moturul a explodat în zbor.

Aeronava, un Boeing 737-700, având la bord 149 de pasageri, era pilotat de Tammie Jo Shults, iar experiența sa, având în vedere că zburase și cu avioane de luptă F/A-18, și-a spus cuvântul, aceasta reușind să aducă la sol, în siguranță, pasagerii.

Din păcate, o femeie care se afla în zona de explozie a moturului a decedat după ce a fost aspirată pe geamul spart.

Tammie Jo Shults are doi copii și a întâmpinat o serie de dificultăți pentru a intra în această lume oarecum specifică bărbaților. Eroina a fost refuzată de Forțele Aeriene SUA, dar a fost admisă la Marină, fiind una dintre puținele femei care au pilotat avioane de luptă. Ulterior a devenit instructor, iar din anul 1993 s-a alăturat companiei Southwest Airlines, potrivit news.com.au.

×
Subiecte în articol: avion explodat aer pilot
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close