Antena 3 Externe Cine este omul din spatele preşedintelui Obama şi dirijorul negocerilor ruso-americane

Cine este omul din spatele preşedintelui Obama şi dirijorul negocerilor ruso-americane

de G.S.    |    14 Sep 2013   •   09:54
Cine este omul din spatele preşedintelui Obama şi dirijorul negocerilor ruso-americane
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
Fostul secretar de stat Henry Kissinger şlefuieşte politica externă a Statelor Unite ale Americii încă din anii 60. Mulţi susţineau că în timpul mandatului de la Casa Albă a lui Richard Nixon, SUA era condusă, de facto, de creierul relaţiilor diplomatice, Kissinger. Nu e niciun secret că membrii administraţiei Obama caută de multe ori sfaturi la Kissinger, care anul acesta a împlinit 90 de ani. Iar dacă este un subiect în legătură cu care fostul consilier are încă multe să-i înveţe pe actualii lideri americani, ăla este Rusia.
 
”Naşul” relaţiilor ruso-americane a vorbit curând despre criza siriană şi ce înseamnă ea pentru axa Washington – Moscova. Prezentele negocieri dintre John Kerry şi Serghei Lavrov nu au dimensiunea celor conduse de Kissinger acum 4 decenii, atunci când s-au stabilit primele limite ale înarmării nucleare într-o lume aflată în Războiul Rece.
 
Henry Kissinger este o figură controversată, iar unii l-au numit ”criminal de război” pentru rolul său în războiul din Vietnam sau conflictul din Chile. Acum, americanul de origine germană atrage atenţia că reputaţia lui Obama va fi determinată de cum se vor sfârşi negocierile cu Rusia pe tema Siriei.
 

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close