Antena 3 CNN Externe Cine sunt cei doi români răniţi în atentatul de la Londra. Anunţul oficialilor români

Cine sunt cei doi români răniţi în atentatul de la Londra. Anunţul oficialilor români

Cine sunt cei doi români răniţi în atentatul de la Londra. Anunţul oficialilor români
Sursa foto: Foto: James Tapsfield
de S.T.    |    23 Mar 2017   •   07:54

Doi români au fost răniţi în atentatul de la Londra, soldat cu cinci morţi, între care atacatorul şi un poliţist, şi cel puţin 40 de răniţi.

Potrivit ambasadorului român la Londra, Dan Mihalache, este vorba de un cuplu de tineri turişti care se aflau pe podul Westminster, când atacatorul a intrat cu maşina în mulţime.

Femeia, care se află în stare critică, a fost practic aruncată de pe pod în Tamisa.

Tânărul are o fractură la picior.

Ce doi urmau să sărbătorească ziua de naştere a unuia dintre ei, a spus Dan Mihalache, miercuri seară, la Antena 3.

Românca rănită în atacul de miercuri de la Londra este internată în continuare, în stare gravă, iar celălalt cetăţean român, care a fost rănit uşor, a fost externat, a anunţat, joi dimineaţă, Ministerul Afacerilor Externe.

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord menţine permanent legătura atât cu familia persoanei aflate în stare gravă, cât şi cu cetăţeanul român care a fost externat, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări, adaugă Ministerul Afacerilor Externe.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord ‪+44 20 76027328; ‪+44 20 76029833; ‪+44 20 76036694; ‪+44 20 76025193, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Citește și:

Mărturii cutremurătoare după atacul de la Londra: „A fost îngrozitor! Cel puţin zece oameni zăceau pe pod, din loc în loc”

×
Subiecte în articol: Londra atentat
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close