Antena 3 CNN Externe Cine va câştiga alegerile din SUA, potrivit modelului Moodyy's Analytics

Cine va câştiga alegerile din SUA, potrivit modelului Moodyy's Analytics

Cine va câştiga alegerile din SUA, potrivit modelului Moodyy's Analytics
Sursa foto: foto: Agerpres
02 Noi 2016   •   07:06

Alegerile prezidenţiale din SUA, de la 8 noiembrie, vor fi câştigate de candidata democrată Hillary Clinton, potrivit unui model al Moody's Analytics care a prezis corect rezultatele ultimelor opt alegeri, potrivit Agerpres.

Potrivit Reuters, modelul utilizează o combinaţie de situaţii economice la nivel de stat cu istorie politică şi nu a dat greş din 1980, când republicanul Ronald Reagan l-a învins pe democratul Jimmy Carter.

În cursa actuală, Clinton este favorită datorită preţului redus al benzinei şi procentului ridicat de apreciere în rândul electoratului a preşedintelui în exerciţiu, Barack Obama. Acesta nu a mai avut cote atât de ridicate de aprobare din primul său an la Casa Albă, 2009.

Rezultatul anunţat marţi reprezintă ultima actualizare a modelului: Clinton va obţine 332 de voturi în colegiul electoral, iar republicanul Donald Trump 206. Dacă se va dovedi corect, va fi pentru prima oară de la alegerea preşedintelui George Bush senior, în 1988, când unul din cele două mari partide din SUA câştigă alegerile prezidenţiale de trei ori consecutiv.

×
Subiecte în articol: Hillary Clinton Alegeri SUA
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close