Antena 3 CNN Externe Ciocniri între palestinieni şi poliţişti israelieni pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim

Ciocniri între palestinieni şi poliţişti israelieni pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim

Ciocniri între palestinieni şi poliţişti israelieni pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
08 Mar 2013   •   20:52

Aproximativ o sută de palestinieni s-au confruntat vineri cu poliţişti israelieni pe Esplanada Moscheilor din Ierusalimul de Est, ocupat şi anexat, au anunţat surse concordante, informează AFP.
   
Potrivit unui fotograf al AFP aflat la faţa locului, violenţele au izbucnit după ce în presa palestiniană au apărut informaţii potrivit cărora, pe 3 martie, un poliţist israelian a aruncat Coranul la pământ, în timp ce interzicea unui grup palestinian accesul pe esplanadă. Acuzaţiile au fost dezminţite de poliţia israeliană.
   
Aproximativ o sută de manifestanţi palestinieni au aruncat cu pietre şi cocteiluri Molotov către poliţişti, care au răspuns cu tiruri de grenade paralizante, a afirmat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliţiei israeliene, Micky Rosenfeld, adăugând că mai mulţi poliţişti au fost răniţi.
   
Rosenfeld a dezminţit versiunea incidentului din 3 martie relatat de presa palestiniană şi a dat asigurări că poliţiştii au încercat să faciliteze accesul pe esplanadă pentru un grup de israelieni, care era blocat de un  alt grup, alcătuit din palestinieni aşezaţi pe o bancă.
   
Unul dintre palestinieni ţinea Coranul şi "când banca a fost ridicată, Coranul a căzut la pământ", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, dând asigurări că această carte sfântă a fost preluată şi restituită proprietarului.
   
Esplanada, numită "Sanctuarul Nobil" (Haram Ash-Sharif) de către musulmani şi "Muntele Templului" de către evrei, cu referire la fostul templu din Ierusalim, este un loc sfânt atât pentru islamişti, cât şi pentru iudaici şi o sursă permanentă de tensiuni între cele două comunităţi.
   

×
Subiecte în articol: ciocniri violente musulmani
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close