Antena 3 CNN Externe Ciocniri violente în Grecia, între şoferii de cisterne şi poliţişti

Ciocniri violente în Grecia, între şoferii de cisterne şi poliţişti

Ciocniri violente în Grecia, între şoferii de cisterne şi poliţişti
29 Iul 2010   •   22:19

Ciocniri violente între şoferii de cisterne din Grecia şi poliţişti. Asta după ce guvernul elen a încercat să forţeze şoferii să se întoarcă la lucru, chiar dacă erau în grevă de mai multe ore. Oficialii de la Atena au recurs la aşa numita "mobilizare civică", tranformându-i, prin lege, pe protestatari în membri ai forţelor armate.

500 de şoferi de cisterne au protestat în faţa Ministerului grec al Transporturilor după ce negocierile dintre transportatorii de combustibil şi oficialii eleni au eşuat. Imediat premierul Papandreu a semnat un ordin de mobilizare care a transformat şoferii în membri ai forţelor armate şi i-a obligat să respecte ordinele.

Ministrul elen al Transporturilor s-a alăturat manifestanţilor în semn de solidaritate. Oamenii sunt nemulţumiţi de noile măsuri de austeritate prin care transportatorii nu-şi vor mai putea vinde pe cale privată licenţele de transport care pot ajunge şi la 150.000 de euro. După câteva ore de protest, şoferii au fost nevoiţi să se întoarcă la lucru. În caz contrar riscau ani buni de închisoare. Măsura mobilizării civice a mai fost folosită şi de alte guverne din Grecia în '83 şi '87.

Antena 3

 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close