Antena 3 CNN Externe Ciocniri violente în Istanbul, după bombardamentele soldate cu moartea a 35 de kurzi

Ciocniri violente în Istanbul, după bombardamentele soldate cu moartea a 35 de kurzi

Ciocniri violente în Istanbul, după bombardamentele soldate cu moartea a 35 de kurzi
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    30 Dec 2011   •   07:57

Ciocniri violente au avut loc în centrul Istanbului, după ce protestele împotriva raidului aerian asupra unui sat kurd s-au transformat în lupte cu forţele de ordine. Autorităţile de la Ankara şi-au cerut scuze pentru bombardamentele în urma cărora au murit 35 de persoane, însă nu au impresionat populaţia.

Demonstranţii pro-Kurdistan au mărşăluit pe străzile celui mai mare oraş din Turcia, scandând sloganuri antiguvernamentale. În scurt timp, spiritele s-au încins, protestatarii aruncând cu pietre în forţele de ordine. Poliţiştii au fost nevoiţi să apeleze la gazele lacrimogene şi tunuri cu apă, pentru a împrăştia mulţimea violentă.

Demonstraţii similare au avut loc şi în alte oraşe, acolo unde populaţia kurdă a ţinut să îşi arate nemulţumirea faţă de raidul de joi al aviaţiei turce, în care 35 de persoane şi-au pierdut viaţa.

În replică, autorităţile de la Ankara şi-au cerut scuze pentru incident, invocând o posibilă eroare. De asemenea, purtătorul de cuvânt al partidului de guvernământ a anunţat că vinovaţii vor fi pedepsiţi.

Joi dimineaţă, armată turcă a lansat un bombardament aerian asupra unui sat din apropierea frontinerei cu Irakul, unde se credea că se ascund mai mulţi terorişti kurzi. Ulterior, s-a dovedit faptul că victimele erau doar simpli contrabandişti. Raidul a fost unul dintre cele mai mari atacuri l-a adresa populaţiei civile kurde din ultimii ani.



×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close