Antena 3 CNN Externe Ciocniri violente între armata israeliană şi palestinieni, în Cisiordania (VIDEO)

Ciocniri violente între armata israeliană şi palestinieni, în Cisiordania (VIDEO)

Ciocniri violente între armata israeliană şi palestinieni, în Cisiordania (VIDEO)
Sursa foto: cisiordania
14 Mar 2010   •   12:08

Situaţia rămâne tensionată în Cisiordania, după decizia Israelului de a construi noi locuinţe pentru coloniştii evrei. Armata israeliană menţine blocada totală a Cisiordaniei, de teama unor incidente violente sau chiar atacuri teroriste. Sâmbătă s-au produs ciocniri la linia de demarcaţie între teritoriul ocupat de Israel şi cel controlat de Autoritatea Palestiniană.

Armata israeliană a impus de mai multe ori blocada totală a Cisiordaniei, dar numai cu ocazia sărbătorilor evreieşti, când atacurile teroriste erau mai probabile. De această dată, fără să fie o asemenea sărbătoare, militarii au interzis şi accesul bărbaţilor palestinieni sub 50 de ani pe esplanada moscheilor din Ierusalim.

Ieri, soldaţii au folosit gaze lacrimogene pentru a pune capăt unor demonstraţii la bariera dintre Israel şi Cisiordania ocupată. Palestinienii se plâng că nu le este permis să-şi lucreze pământurile.

Într-un sat de lângă Bethleem, un operator al agenţiei Reuters a atras mânia israelienilor după ce a filmat arestarea unor manifestanţi. Operatorul a fost uşor rănit când soldaţii au încercat să-i confişte camera.

La un punct de trecere prin barieră, zeci de femei palestiniene au încercat să menţină poarta deschisă. Soldaţii au recurs, şi aici, la gaze lacrimogene şi au operat arestări.

Spiritele s-au încins în rândul palestinienilor după ce guvernul israelian a anunţat că va construi încă 1600 de locuinţe pentru coloniştii evrei în Ierusalimul de Est, ocupat din 1967. Decizia a indignat şi Statele Unite.



Antena 3




×
Subiecte în articol: Cisiordania evrei armata Ierusalim
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close