Antena 3 CNN Externe Ciocniri violente între localnici şi forţele de ordine, în Argentina şi Bolivia (VIDEO)

Ciocniri violente între localnici şi forţele de ordine, în Argentina şi Bolivia (VIDEO)

Ciocniri violente între localnici şi forţele de ordine, în Argentina şi Bolivia (VIDEO)
19 Iun 2010   •   11:25



Proteste violente în America de Sud. În Bolivia, locuitorii unui oraş s-au încăierat cu forţele de ordine după ce primarul, susţinut de opoziţie, a fost suspendat din funcţie. Probleme sunt şi în Argentina, unde doi oameni au murit în urma confruntărilor dintre poliţie şi populaţia civilă.

Furia localnicilor s-a declanşat după ce un adolescent în vârstă de 15 ani a fost împuşcat de un poliţist, în urma unui presupus jaf. Se pare că tânărul ar fi încercat să fugă de la faţa locului iar omul legii a deschis focul. Localnicii s-au adunat în faţa secţiei unde poliţistul a fost reţinut pentru interogatoriu şi au aruncat cu pietre în sediul clădirii.

În replică, poliţiştii au folosit gaze lacrimogene şi au tras cu gloanţe de cauciuc pentru a-i dispersa pe manifestanţi.

Doi tineri, în vârstă de 16 şi respectiv 29 de ani, au fost grav răniţi. Aceştia au murit la spital.

Ciocniri violente au avut loc şi în Bolivia, după ce primarul unui oraş a fost suspendat din funcţie, la două luni după ce a fost ales. Susţinătorii lui au ieşit în stradă, nemuţumiţi de decizia autorităţilor.

Suporterii primarului au încercat să intre în clădirea în care era ales primarul interimar iar forţele de ordine le-au blocat accesul. Mai mulţi oameni au fost răniţi.



Antena 3

Foto: Antena 3

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close