Antena 3 Externe Ciocniri violente între protestatari și poliție la Sofia

Ciocniri violente între protestatari și poliție la Sofia

09 Oct 2013   •   08:43
Ciocniri violente între protestatari și poliție la Sofia

Marţi seară, la Sofia, în timpul unui miting guvernamental au avut loc ciocniri violente între protestatari şi poliţie.

Protestul din faţa sediului cabinetului bulgar a fost organizat după ce mai devreme în timpul zilei Curtea Constituţională a Bulgariei a decis în mod oficial să-i permită lui Delian Peevski să revină în Parlament, informează AGERPRES:

Au existat rapoarte asupra unor răniţi şi arestări, dar mai multe detalii nu au fost imediat disponibile.

Numirea lui Peevski, un parlamentar şi controversat magnat media, în calitate de preşedinte al Agenţiei de Stat pentru Securitate Naţională (DANS) la 14 iunie, a declanşat proteste de masă în Bulgaria, care au continuat aproape patru luni.

Anularea desemnării a adus în discuţie problema dacă Peevski ar putea reveni la postul anterior de parlamentar al partidului liberal Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi (DPS).

Partidul de centru-dreapta GERB a iniţiat un proces, insistând că Peevski nu mai poate fi deputat întrucât a fost învestit în funcţia de preşedinte al DANS .

Cu toate acestea, DPS a susţinut că Peevski nu şi-a asumat funcţia şi nu a avut posibilitatea să-şi înceapă îndeplinirea atribuţiilor şi, prin urmare, încă este considerat un deputat al partidului.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close