Antena 3 CNN Externe Ciocniri violente între rromi şi carabinierii milanezi (VIDEO)

Ciocniri violente între rromi şi carabinierii milanezi (VIDEO)

Ciocniri violente între rromi şi carabinierii milanezi (VIDEO)
Sursa foto: violente
21 Mai 2010   •   20:16

Rromii din România le fac, din nou, probleme italienilor. Joi noapte au avut loc ciocniri violente între rromi şi carabinieri într-o tabără de nomazi din Milano. Peste 20 de oameni au fost răniţi în confruntări, printre care şi un copil, iar câteva maşini au fost incendiate. Bătaia a început în momentul în care poliţiştii au vrut să oprească un marş al rromilor, nemulţumiţi de apropiata demolare a taberei.

Cu puţin timp înainte ca rromii să înceapă protestul, mai multe maşini de poliţie au blocat ieşirile din tabără. Oamenii au început să arunce cu pietre şi sticle, iar carabinerii au ripostat.

Mai mulţi rromi susţin că în timpul bătăilor a fost rănit şi un copil.

Carabinierii au intervenit ca să oprească protestul rromilor faţă de demolarea taberei de la Triboniano, situată în periferia nord-vestică a oraşului Milano. Oamenii intenţionau să meargă pe jos până în faţa primăriei.

Autorităţile milaneze au decis că această tabără, deşi autorizată, va fi evacuată până pe 30 iunie. În tabără locuiesc aproximativ 100 de familii care le cer autorităţilor să găsească soluţii pentru ele.



Observator




×
Subiecte în articol: violente rromi italieni carabinieri tabara
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close