Antena 3 CNN Externe Ciocniri violente la Kiev. Manifestanţii opoziţiei au evacuat sediul Primăriei

Ciocniri violente la Kiev. Manifestanţii opoziţiei au evacuat sediul Primăriei

Ciocniri violente la Kiev. Manifestanţii opoziţiei au evacuat sediul Primăriei
16 Feb 2014   •   14:28

Baricadele din piaţa centrală de la Kiev rămân în picioare, deşi Guvernul a cerut înlăturarea lor. Prin baricade au fost deschise totuşi puncte de trecere, dar nu toţi protestatarii sunt de acord cu această decizie. Pe de altă parte, în apropierea pieţei au avut loc ciocniri între protestatanţi şi susţinători au preşedintelui Viktor Ianukovici.


Altfel, manifestanţii opoziţiei ucrainene au evacuat, duminică, sediul Primăriei din Kiev, ocupat din decembrie, ca reacţie la eliberarea protestatarilor arestaţi. Primăria din Kiev, ocupată din 1 decembrie 2013, devenise "cartierul general" al mişcării de contestare a Administraţiei Viktor Ianukovici, la fel ca Piaţa Independenţei (Maidan).

Evacuarea Primăriei este una dintre condiţiile pentru aplicarea legii amnistiei în cazul celor 234 de protestatari eliberaţi vineri dar care rămân în continuare pasibili de pedepse cu închisoarea. Toţi cei 234 de manifestanţi arestaţi în cursul protestelor din Ucraina au fost eliberaţi, dar anchetele vor continua, anunţa vineri procurorul-general ucrainean, Viktor Pcionka.

×
Subiecte în articol: Kiev Ucraina
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close