Antena 3 CNN Externe Cipru anunţă că e gata să primească 300 de refugiaţi ...cu o condiţie

Cipru anunţă că e gata să primească 300 de refugiaţi ...cu o condiţie

Cipru anunţă că e gata să primească 300 de refugiaţi ...cu o condiţie
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
07 Sep 2015   •   20:56

Cipru este gata să primească până la 300 de refugiaţi pentru a ajuta Europa să facă faţă afluxului de imigranţi, dar ar prefera ca ei să fie creștini, a indicat luni ministrul cipriot de interne, Socrates Hasikos, citat de AFP.

''Noi am dat deja asigurări că 260 de persoane, maximum 300, ar putea fi primite'' pe insula mediteraneeană, a declarat Socrates Hasikos la radio. ''Am prefera ca ei să fie creştini ortodocşi'', în scopul de a putea ''să se integreze mai uşor'' în rândul celor 850.000 de locuitori situaţi în partea cipriotă greacă a insulei, a adăugat el.

Hasikos a mai spus că și alte țări europene și-au exprimat preferința de a primi refugiați creștini și că Cipru, până în prezent, a salvat și a primit refugiaţi ''fără discriminare etnică sau religioasă''.

În încercarea de a răspunde la criza actuală, Comisia Europeană va propune miercuri repartizarea între țările membre ale UE a 120.000 de refugiați în următorii doi ani. Potrivit acestor cote, pe prima poziție va fi Germania (26,2 %), urmată de Franța (20 %) și Spania (12,4 %).

Cipru este ţara din UE situată cel mai aproape de țărmurile siriene, dar, contrar Greciei, insula nu a cunoscut un aflux masiv de persoane refugiate din Siria, confruntată cu un conflict din 2011.

Duminică, 115 imigranți, inclusiv 54 de femei și copii, au fost salvați în largul insulei după avarierea ambarcațiunii lor, la trei zile după ce plecaseră din portul sirian Tartus. Trei persoane, doi sirieni și un libanez, au fost plasate în arest luni, fiind suspectate că ar fi traficanți.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close