Antena 3 Externe Cipru impune restricţii lucrătorilor croaţi, alături de alte opt state membre UE. Cum se poziţionează România

Cipru impune restricţii lucrătorilor croaţi, alături de alte opt state membre UE. Cum se poziţionează România

28 Iun 2013   •   22:52
Cipru impune restricţii lucrătorilor croaţi, alături de alte opt state membre UE. Cum se poziţionează România

Ministerul de Externe al Ciprului a anunţat vineri că Nicosia va introduce o restricţie provizorie de doi ani pentru accesul cetăţenilor croaţi pe piaţa cipriotă a muncii, după aderarea Croaţiei la Uniunea Europeană care va avea loc la 1 iulie, transmite agenţia croată Hina, citată de Agerpres.

Cipru devine astfel a noua ţară membră a Uniunii Europene care aplică interdicţia provizorie privind accesul croaţilor pe piaţa muncii, după ce şi Germania, Olanda, Austria, Marea Britanie, Slovenia, Belgia, Spania şi Luxemburg au optat deja pentru această măsură.

Croaţia are dreptul să aplice o măsură similară.

Mai multe ţări membre ale UE au anunţat că nu vor impune restricţii: Portugalia, Polonia, Suedia, România, Ungaria, Irlanda, Slovacia, Cehia, Danemarca, Finlanda, Estonia şi Lituania.

Restul statelor membre nu au luat încă o decizie.

Guvernul croat a adoptat miercuri o reglementare conform căreia lucrătorii din statele membre care au impus restricţii temporare pe piaţa muncii pentru lucrătorii croaţi după 1 iulie se vor confrunta cu restricţii similare în Croaţia.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close