Antena 3 CNN Externe Circa 10.000 de manifestanţi au protestat în Budapesta faţă de măsurile de austeritate

Circa 10.000 de manifestanţi au protestat în Budapesta faţă de măsurile de austeritate

Circa 10.000 de manifestanţi au protestat în Budapesta faţă de măsurile de austeritate
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
16 Iun 2011   •   20:36

Aproximativ 10.000 de manifestanţi au protestat joi în centrul Budapestei, faţă de măsurile de austeritate adoptate de Guvernul conservator al lui Viktor Orban, conform CBS News. Printre manifestanţi s-au numărat poliţişti şi pompieri.

Principalele sindicate din ţară au organizat marşul: "Vrem să protestăm faţă de un plan de austeritate care face mai dificilă viaţa angajaţilor şi reduce salariile”, a declarat Janso Borsjk, liderul Alianţei Sindicatelor Autonome.

Aceştia critcă în mod special modificările privind pensionare anticipată dar şi obţinerea indemnizaţiei de şomaj. Conform sindicaliştilor, aceste modificări s-au făcut fără acordul lor.

Numeroşi manifestanţi au ieşit în stradă în costume de clovni, după ce Viktor Orban i-a sfătuit pe poliţişti şi pe pompieri să se consulte cu "secretarul de stat pentru afaceri clovneşti” pentru revendicările care vizează menţinerea posibilităţii de pensionare anticipată.

Cabinetul lui Orban a introdus, în martie, un plan de austeritate care reduce cheltuielile publice şi a primit, recent, încurajări din partea Fondului Monter Internaţional (FMI).

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close