Antena 3 CNN Externe Circa 11.000 de copii au murit în ultimele 30 de luni în războiul din Siria

Circa 11.000 de copii au murit în ultimele 30 de luni în războiul din Siria

Circa 11.000 de copii au murit în ultimele 30 de luni în războiul din Siria
Sursa foto: Foto: Ap/Agerpres
de S.T.    |    25 Sep 2013   •   21:32

Aproximativ 11.000 de copii au murit în ultimele 30 luni în războiul civil din Siria, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSHD), informează agenţia EFE.

Potrivit fondatorului și directorului OSHD, Fadel Abdul Ghani, 88% dintre victimele conflictului din Siria sunt civili, din care 12% sunt copii și 11% femei.

Numărul mare al femeilor și copiilor morți în conflict indică faptul că civilii au fost ținte ale unor atacuri deliberate și sistematice, a arătat directorul OSHD.

OSHD este considerată drept una dintre cele mai credibile surse privind victimele conflictului, iar organizația deține pentru fiecare caz în parte date privind identitatea, data, locul și circumstanțele morții, precum și o fotografie a celui dispărut.

Reprezentantul OSHD a declarat că 9.000 de minori au fost arestați, ca și 6.500 de femei, iar în total 18.000 de persoane au fost închise și "au dispărut complet".

La rândul său, directorul Centrului sirian de studii politice și strategice, Radwan Ziadeh, cu sediul la Washington, a declarat că de la începutul conflictului din Siria nu s-a deschis "nicio singură anchetă contra vreunui membru al forțelor armate" siriene pentru atacurile comise împotriva civililor.

×
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close