Antena 3 CNN Externe Circa 200 de protestatari au petrecut noaptea sub cerul liber, lângă Parlamentul spaniol

Circa 200 de protestatari au petrecut noaptea sub cerul liber, lângă Parlamentul spaniol

Circa 200 de protestatari au petrecut noaptea sub cerul liber, lângă Parlamentul spaniol
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
22 Iun 2011   •   17:03
Circa 200 de protestatari spanioli au petrecut noaptea de marţi spre miercuri lângă Parlamentul din Madrid, sub cerul liber. Aceştia au venit cu cartoane şi saci de dormit dar şi cu pancarte pe care era scris "Basta!”, "Nu este o criză, este o înşelătorie!” sau "Game Over!”, conform AFP.

Zeci de poliţişti au împiedicat manifestanţii să ajungă prea aproape de Parlament miercuri dimineaţă.

O reformă a autorităţilor, care vizează crearea de locuri de muncă printr-o mai mare flexibilitate a întreprinderilor urmează să fie discutată miercuri de către Parlamentul spaniol, după ce aceasta a fost aprobată de Guvern.

Economia spaniolă încă se confruntă cu „riscuri considerabile”, apreciază Fondul Monetar Internaţional. Într-un raport anual, Fondul a adăugat că guvernul spaniol trebuie să continue să reducă cheltuielile publice şi să sporească eforturile pentru a liberaliza piaţa muncii, conform BBC.

De anul trecut, Madrid a apelat la o serie de măsuri de austeritate pentru a reduce deficitul public al ţării. Spre deosebire de alte state din zona euro cu datorii, cum ar fi Grecia sau Portugalia, Spania nu a avut nevoie de pachete bail-out.

Deşi Fondul nu a comentat asupra posibilităţii ca Spania să apeleze totuşi la un astfel de pachet, a avertizat că există condiţii financiare care se pot deteriora mai mult în zona euro şi care ar putea „aduce noi presiuni asupra costurilor pentru Spania”.


×
Subiecte în articol: proteste protestatari Spania parlament noapte
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close