x close

Circa 58% dintre francezi se declară în favoarea unei intervenţii militare în Siria

de G.S.    |    02 Iun 2012   •   15:53
Circa 58% dintre francezi se declară în favoarea unei intervenţii militare în Siria 416 Foto: Mediafax/AFP

O majoritate de 58 la sută dintre francezi se declară în favoarea unei intervenţii militare a ONU în Siria, cu 7 puncte procentuale mai mulţi decât la o anchetă precedentă realizată în februarie, potrivit unui sondaj Ifop efectuat pentru săptămânalul regional Dimanche Ouest France, transmite AFP.
   
Bărbaţii (65 la sută) sunt mai numeroşi în favoarea intervenţiei decât femeile (52 la sută). De asemenea, 72 la sută dintre partizanii dreptei o susţin, faţă de 65 la sută dintre simpatizanţii stângii. Susţinătorii Frontului Naţional, partid de extremă-dreapta, se declară majoritatea (55 la sută) împotriva unei intervenţii a ONU în Siria.
   
Întrebaţi dacă Franţa ar trebui să se implice în această intervenţie militară, francezii au opinii împărţite: 50 la sută ar fi de acord, iar 50 la sută ar fi împotrivă, potrivit Ifop.
   
"Aceste rezultate destul de echilibrate arată totuşi o creştere de 12 puncte în favoarea angajamentului armatei franceze în Siria, sub egida Naţiunilor Unite, în comparaţie cu februarie (când numai 38 la sută dintre francezi se declarau în favoarea acestei propuneri)", potrivit Ifop.
   
Sondajul a fost realizat pe Internet, în perioada 30 mai-1 iunie, pe un eşantion naţional reprezentativ de 1.006 persoane cu vârsta de cel puţin 18 ani.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati