Antena 3 CNN Externe Circulaţia TGV, blocată după aterizarea de urgenţă a unui balon pe calea ferată

Circulaţia TGV, blocată după aterizarea de urgenţă a unui balon pe calea ferată

Circulaţia TGV, blocată după aterizarea de urgenţă a unui balon pe calea ferată
Sursa foto: Foto: synfluent.com
21 Mai 2011   •   14:41

Circulaţia trenurilor de mare viteză - TGV - a fost blocată, sâmbătă dimineaţă, după ce un balon cu nouă persoane la bord aflat în dificultate a aterizat de urgenţă pe calea ferată în Thouaré-sur-Loire, la est de Nantes, informează Le Parisien.
   
Potrivit cotidianului francez, balonul a aterizat din nefericire pe cablurile care alimentează cu electricitate trenurile.
   
Conform companiei de căi ferate franceze SNCF, şapte garnituri de TGV au înregistrat întârzieri de o oră şi jumătate, fiind deviate prin Rennes.

Circulaţia a fost reluată la ora 10.00 (11.00 ora României) pentru trenurile TGV pe sensul Nantes-Paris, în timp ce pe sensul opus urmează să fie restabilită în jurul prânzului.
   
La bordul balonului se aflau nouă persoane, iar două dintre ele au suferit arsuri uşoare la braţe. Ei au fost preluaţi de pompierii sosiţi la faţa locului.
   
Din datele preliminarii ale anchetei reiese că pilotul balonului ar fi vrut să aterizeze pe un câmp din apropiere, dar şi-a dat seama că zbura prea jos. El ar fi închis atunci supapa, "dar balonul a continuat să coboare în loc să urce" în urma acestei manevre.

×
Subiecte în articol: cale ferata Franta aterizare de urgenta
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close