Antena 3 CNN Externe Cisiordania. Câteva femei au fost acceptate la startul unui concurs automobilistic local (VIDEO)

Cisiordania. Câteva femei au fost acceptate la startul unui concurs automobilistic local (VIDEO)

Cisiordania. Câteva femei au fost acceptate la startul unui concurs automobilistic local (VIDEO)
27 Iun 2010   •   19:43



Câteva  femei palestiniene foarte îndrăzneţe şi-au făcut loc într-o lume care părea rezervată exclusiv bărbaţilor. Ele au fost acceptate la startul unui concurs automobilistic foarte popular în Cisiordania. Deocamdată, rezultatele nu sunt pe măsura entuziasmului, dar tinerele sunt hotărâte să se antreneze până-i vor învinge pe bărbaţi.

Îndemânare, derapaje spectaculoase şi foarte mult zgomot. Aşa arată concursul cunoscut sub numele de "Test de Viteză" pe teritoriul controlat de Autoritatea Palestiniană. La volanul unor maşini nu tocmai noi, dar bine "tunate", piloţii se întrec pe un traseu plin de viraje şi ocoluri.

Creat acum cinci ani, concursul a luat amploare pe măsură ce luptele cu israelienii au pierdut din intensitate. La început, toţi piloţii erau bărbaţi, dar acum li s-a alăturat o echipă formată numai din femei - opt la număr. Într-o societate în care se mai menţin tradiţii învechite despre rolul femeii, ele nu se sfiesc să-i înfrunte pe bărbaţi de la egal la egal.

Echipa este susţinută cu simpatie de partizanii egalităţii între sexe. Consulatul britanic le-a plătit cursuri de pilotaj iar asociaţia şoferilor palestinieni - dominată de bărbaţi - le-a donat maşina.

Într-adevăr, până acum, o singură femeie a ajuns în primele zece locuri ale clasamentului. Dar tinerele sunt nerăbdătoare să înveţe secretele volanului şi, chiar dacă n-au câştigat vreo cursă, au cucerit deja admiraţia publicului - de ambele sexe.



Sursa foto: Antena 3

Antena 3

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close