Antena 3 CNN Externe Clădirea administrației de stat a orașului ucrainean Herson a fost capturată

Clădirea administrației de stat a orașului ucrainean Herson a fost capturată

Trupele rusești au capturat complet clădirea administrației regionale de stat a orașului Herson, al doilea cel mai mare oraș din Ucraina, a transmis pe Facebook șeful administrației, Gennady Laguta.

Clădirea administrației de stat a orașului ucrainean Herson a fost capturată
Sursa foto: Facebook/Херсонська обласна державна адміністрація
de Adelina Miron    |    03 Mar 2022   •   14:56

„Cu toate acestea, nu am renunțat la îndatoririle noastre. Personalul operațional regional, pe care îl conduc, continuă să lucreze și să gestioneze problemele stringente pentru a ajuta locuitorii din regiune. Așteptăm ajutor umanitar. Vă rog să nu aveți încredere în informații false și să nu intrați în panică”, a transmis Hennadiy Lahuta pe Facebook, potrivit BBC.

?Рашисти повністю зайняли будівлю Херсонської обласної державної адміністрації. Проте ми не покинули своїх обов'...

Posted by Геннадій Лагута on Thursday, March 3, 2022

Rusia și-a intensificat atacurile asupra orașelor ucrainene cheie, în timp ce președintele Zelensky pledează pentru mai mult ajutor internațional. Astăzi se desfășoară a doua rundă de negocieri între Ucraina și Rusia.

Trupele și tancurile rusești au intrat în Herson după zile de lupte intense, în care au murit până la 300 de civili și luptători ucraineni, potrivit The New York Times.

Curtea Penală Internațională a anunțat că va demara o anchetă în urma invadării Ucrainei de către Rusia, privind posibile crime de război. Un milion de refugiați au fugit din Ucraina în doar o săptămână, potrivit ONU.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Ucraina trupe
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close