Antena 3 CNN Externe Clădirea arhivelor istorice din Koln s-a prăbuşit din motive necunoscute

Clădirea arhivelor istorice din Koln s-a prăbuşit din motive necunoscute

Clădirea arhivelor istorice din Koln s-a prăbuşit din motive necunoscute
Sursa foto: Koln cladire prabusita
04 Mar 2009   •   08:41

Dou persoane sunt date dispărute în oraşul german Koln, unde s-a prăbuşit, marţi, o clădire a arhivelor istorice locale. Pompierii au lucrat toată noaptea în căutarea eventualilor supravieţuitori, rămaşi sub dărâmături. Catastrofa a fost provocată, cel mai probabil, de lucrările de extindere a metroului.

Clădirea cu şase etaje, inaugurată în 1971, s-a năruit din senin, marţi după amiază. Două imobile vecine au fost şi ele parţial distruse. Dezastrul a fost precedat de trosnituri puternice care i-au alarmat pe funcţionari, iar clădirea a fost evacuată cu doar câteva minute înainte de a se prăbuşi. Iniţial au fost date dispărute nouă persoane, dar s-a dovedit că majoritatea reuşiseră să fugă la timp.

Cauzele catastrofei nu au fost încă stabilite, dar se crede că ar fi legate de şantierul unei noi linii a metroului, din apropiere. Un fost director al arhivelor afirmă că, de câteva săptămâni, în ziduri apăruseră crăpături. În acelaşi timp s-a prăbuşit şi tavanul unei săli subterane a metroului.

Pentru istorici, accidentul ar putea însemna o tragedie. Arhivele din Koln deţin peste 65.000 de documente, unele vechi de peste o mie de ani. Pierderile nu au fost încă evaluate.

Antena 3

×
Subiecte în articol: koln cladire prabusita
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close