Antena 3 CNN Externe Claude Gueant, despre romi: O minoritate "foarte criminogenă", de o infracţionalitate "extrem de crudă"

Claude Gueant, despre romi: O minoritate "foarte criminogenă", de o infracţionalitate "extrem de crudă"

Claude Gueant, despre romi: O minoritate "foarte criminogenă", de o infracţionalitate "extrem de crudă"
13 Sep 2012   •   14:44

Fostul ministru francez de Interne, Claude Gueant, a declarat joi pentru Canal + că nu trebuie incitate minorităţi "foarte criminogene", de origine română sau bulgară, să se stabilească în Franţa, relatează Le Figaro.
   
Întrebat despre prelungirea politicii sale de către succesorul său socialist Manuel Valls, Gueant a vorbit despre o "continuitate în vorbe", subliniind că "în materie de securitate trebuie adoptat un anumit realism". Dar "nu este chiar acelaşi lucru", a apreciat el, citând "expulzarea unor persoane care înfiinţează tabere ilegale".
   
Fostul ministru Claude Gueant nu a folosit cuvântul "romi".

"Nu îl folosesc niciodată, am spus întotdeauna persoane de naţionalitate română şi bulgară, eu nu fac disctincţii etnice. Să aplicăm şi noi deciziile justiţiei", a adăugat Gueant. "Dar să nu incităm la stabilirea lor în teritoriu. Noi ştim că sunt minorităţi foarte criminogene (care generează o crimă sau favorizează producerea ei - n.r.), de o infracţionalitate extrem de crudă de altfel, deoarece folosesc mult copiii", a argumentat fostul ministru.
   
"Nu există decât o singură soluţie: să descurajăm venirea acestor persoane şi să le trimitem acasă. Iar problemele de integrare, care sunt reale, trebuie tratate în ţările lor de origine", a conchis el.
   
Actualul ministru francez de Interne, Manuel Valls, s-a deplasat miercuri în România pentru a discuta despre situaţia romilor.
   

×
Subiecte în articol: romi rromi
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close