Antena 3 CNN Externe Cleptomanii de vacanţă există peste tot. Vezi aici ce măsuri au luat hotelierii

Cleptomanii de vacanţă există peste tot. Vezi aici ce măsuri au luat hotelierii

Cleptomanii de vacanţă există peste tot. Vezi aici ce măsuri au luat hotelierii
Sursa foto: Foto: londonluxuryhotels.com
31 Iul 2011   •   21:52

Orice hotelier îşi doreşte ca turistul să se simtă ca acasă, în vacanţă. Dar există şi turişti care exagerează. Sunt cleptomanii de vacanţă, care ar încerca să fure şi televizorul din cameră, dacă le-ar încăpea în valiză. În plin sezon, managerii de hotel îşi fac rezerve serioase de prosoape, pahare şi telecomenzi. Nu de alta, dar pentru unii turişti aceste lucruri sunt incluse în preţul camerei.

Nisipul a devenit un grătar pentru tălpi, şezlongurile sunt pline şi turiştii nu vor să-şi murdărească cearşaful de-acasă. Soluţia? Împrumută lenjeria şi prosoapele din camera de hotel. Sau o împrumută de tot. Că tot au plătit camera.

Turiştii cleptomani se simt cel mai bine în hotelurile pretenţioase. Aici chiar au de unde alege. Halatele de baie sunt în topul celor mai furate articole din camera de hotel. Dar lista continuă, după imaginaţia şi bunul simţ al fiecăruia.

Recepţionerii s-au învăţat minte şi îi opresc pe turişti la plecare câteva minute. Fix cât menajera face inventarul în cameră.

Cine ar putea să gândească aşa? Turiştii spanioli, de exemplu. Pentru ei, totul este inclus în preţ. Alţi hotelieri au găsit o soluţie pentru a-i vindeca pe turişti de boala "suvenirelor" din cameră.

Există şi soluţii mai sigure. În Anglia, hotelierii şi-au pus în camere prosoape cu cipuri. Nu de alta, dar unul din cinci turişti care-i vizitează este cleptoman.

 


×
Subiecte în articol: vacanţă hotel masuri camera
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close