Antena 3 CNN Externe Soluţia inedită găsită de un cinematograf din Polonia pentru a produce energie electrică. Clienţii sunt foarte mulţumiţi

Soluţia inedită găsită de un cinematograf din Polonia pentru a produce energie electrică. Clienţii sunt foarte mulţumiţi

Clienții unui cinematograf în aer liber din Polonia sunt rugați să vizioneze filmul stând pe biciclete fixe și să pedaleze pentru a produce energie electrică, potrivit Reuters.

Soluţia inedită găsită de un cinematograf din Polonia pentru a produce energie electrică. Clienţii sunt foarte mulţumiţi
de Claudia Popovici    |    05 Sep 2022   •   18:00

Cinematograful a fost amenajat într-un parc din Varșovia. Oamenii care pedalează pe biciclete fixe generează până la 50% din energie necesară cinematografului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Inițiativa aparține unei companii și a fost aplicată în mai multe orașe din Polonia cu scopul de a-i încuraja pe polonezi să se gândească la moduri de viață mai prietenoase cu mediul.

„Impactul negativ al companiilor... este resimțit zilnic. Iernile fără zăpadă, ploile torențiale, temperaturile excesive. Nu mai trebuie să explicăm ce este încălzirea globală, o simțim în fiecare zi", a declarat David Frik, directorul de marketing al companiei.

Ideea a prins în rândul clienților. Pentru Marek Kaszewek, în vârstă de 63 de ani, nu există o modalitate mai bună de a petrece o seară decât să vizioneze un film, să meargă pe bicicletă și să facă ceva bun pentru planetă, toate în același timp.

„Învățăm cum să funcționăm într-o lume nouă", a declarat el pentru Reuters în timp ce pedala pe o bicicletă fixă, cu ochii pe un ecran care îi arăta câtă energie generează. Aceasta este folosită pentru a proiecta un film în parcul central Pole Mokotowskie din Varșovia.

Kaszewek a fost unul dintre zecile de polonezi care au vizionat filmul „Knives Out". Un rând de biciclete a fost instalat în fața unui ecran mare.

Patrycja Kowalkowska, în vârstă de 25 de ani, și-a invitat prietenul să vadă filmul și a spus că a petrecut mai mult timp gândindu-se la modalități de a-și limita consumul de energie.

„Înainte de a mă urca pe bicicletă am spus chiar că vreau una pentru a-mi încărca telefonul", a spus ea râzând.

Evenimentele au fost organizate în contextul în care prețurile la energie vor crește în toată Europa, iar mulți polonezi se întreabă cum își vor putea plăti facturile.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close