Antena 3 CNN Externe Clinton: Din cauza poziţiei faţă de palestinieni, Israel riscă să piardă sprijinul arab în problema iraniană

Clinton: Din cauza poziţiei faţă de palestinieni, Israel riscă să piardă sprijinul arab în problema iraniană

Clinton: Din cauza poziţiei faţă de palestinieni, Israel riscă să piardă sprijinul arab în problema iraniană
Sursa foto: hillary clinton
27 Apr 2009   •   16:23

Secretarul american de stat Hillary Clinton a avertizat guvernul de dreapta din Israel că riscă să piardă sprijinul arab în combaterea Iranului dacă evită negocierile de pace cu Palestina. Semnalând nerăbdarea SUA cu reticenţa premierului Benjamin Netanyahu faţă de negocierile de pace, Clinton a declarat că ţările arabe i-au explicat foarte clar că Israelul trebuie să se angajeze serios în discuţii pentru procesul de pace palestinian dacă doreşte ajutor în contracararea Iranului.
?Pentru ca Israelul să obţină sprijinul pe care îl caută faţă de Iran, nu poate sta deoparte faţă de palestinieni şi efortul de pace. Ele merg mână în mână?, declara aceasta în faţa Camerei Reprezentanţilor.
De la venirea la putere, luna trecută, Netanyahu şi coaliţia sa de dreapta au evitat să recunoască dreptul palestinienilor la un stat independent, aşa cum a făcut predecesorul său, Ehud Olmert .
SUA este determinată să ajungă la o soluţie cu două state şi ar dori reluarea discuţiilor.
În acest sens, Netanyahu este aşteptat la Washington la începutul lunii viitoare.
În altă ordine de idei, parlamentarii au presat-o pe Clinton referitor la cererea de finanţare a palestinienilor, cerând asigurări puternice că sumele nu vor ajunge la mişcarea Hamas dacă aceasta ar fi inclusă într-o viitoare formulă guvernamentală, urmare a discuţiilor. Clinton subliniat că Departamentul de Stat va monitoriza cu atenţie ajutorul pentru a se asigura că banii contribuabilului american nu merg spre Hamas sau altă entitate controlată de aceasta.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close