Antena 3 CNN Externe Clinton l-a presat pe Obama să adopte o linie mai dură cu Iranul

Clinton l-a presat pe Obama să adopte o linie mai dură cu Iranul

Clinton l-a presat pe Obama să adopte o linie mai dură cu Iranul
Sursa foto: hillary clinton
02 Iul 2009   •   16:09

Secretarul american de stat Hillary Rodham Clinton i-a cerut preşedintelui SUA timp de două zile să aibă un limbaj mai dur în faţa Iranului, înainte ca acesta să facă acest lucru, pentru ca apoi să fie surprinsă când a condamnat intervenţia Iranului asupra demonstranţilor de săptămâna trecută, scrie Washington Times citând oficiali americani.
Pe 23 iunie, la conferinţa de presă, Obama a declarat că este "revoltat" de comportamentului Iranului şi ?condamnă cu fermitate? violenţa manifestată contra demonstranţilor anti-guvernamentali. Până atunci, Obama şi administraţia sa adoptaseră o linie mai moale, exprimând doar ?profunda îngrijorare" faţă de situaţia din Iran şi cerea acestui stat să respecte demnitatea propriului popor.
În tot acest timp însă Clinton a făcut presiuni pentru un răspuns mai dur al SUA, dar preşedintele s-a opus. Cu toate acestea, când s-a hotărât să îi urmeze sfatul, a făcut-o fără a o informa mai întâi, declarau surse de la Casa Albă.
Acesta este primul exemplu cunoscut de contradicţie între cei doi foşti rivali democraţi pentru nominalizarea în cursa prezidenţială.
Dezacordul a lăsat să se înţeleagă şi cum se iau deciziile de politică externă în administraţia Obama.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close