Antena 3 CNN Externe Clinton: "O menghină de oţel" striveşte libertăţile civil

Clinton: "O menghină de oţel" striveşte libertăţile civil

Clinton: "O  menghină de oţel"  striveşte libertăţile civil
05 Iul 2010   •   02:49

Secretarul american de stat, Hillary Clinton, a declarat că "o menghină de oţel" striveşte grupurile ce promovează democraţia şi libertăţile civile şi a apărat politica americană de finanţare a acestora.

Aflată la sfârşitul săptămânii în Polonia, aceasta a lăudat ţara ca fiind un model de democraţie ce a apărut după dominaţia sovietică, destul de puternică pentru a supravieţui unui accident aviatic în urma căruia au murit preşedintele, liderii militari şi numeroşi parlamentari.

Totuşi, Clinton a citat numeroase state- de la Iran la Coreea de Nord şi Cuba sau Zimbabwe ? unde organizaţiile non-guvernamentale sunt interzise, hărţuit şi limitate.

  "Acum peste 60 de ani, Winston Churchill a venit în SUA pentru a avertiza democraţiile mondiale despre o cortină de fier ce coboară peste Europa. Astăzi, din fericire, acea cortină de fier a căzut?, arăta aceasta referindu-se la căderea comunismului.

 "Dar trebuie să fim alerţi la menghine de oţel în care guvernele din lume strivesc societatea civilă şi spiritul uman".

 Clinton a făcut comentariile la o întâlnire a Comunităţii Democraţiilor, un grup interguvernamental ce doreşte promovarea normelor democratice şi a societăţii civile.

 Ea a propus ca grupul să monitorizeze reprimarea ONG-urilor şi să facă alţi paşi pentru promovarea muncii, inclusive presiune diplomatică.

De asemenea, a anunţat crearea unui fond, la care SUA va contribui cu 2 milioane de dolari pentru a proteja grupurile ce au de suferit.

 Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hillary Clinton ONG secretar de stat
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close