Antena 3 CNN Externe Clinton, preocupată de legături militare Coreea de Nord - Myanmar

Clinton, preocupată de legături militare Coreea de Nord - Myanmar

Clinton, preocupată de legături militare Coreea de Nord - Myanmar
Sursa foto: hillary clinton
22 Iul 2009   •   11:22

Secretarul american de stat Hillary Clinton şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu posibila cooperare militară dintre Myanmar şi Coreea de Nord nuclear, avertizând că aceasta ar putea destabiliza regiunea.

Clinton a ridicat problema legăturilor dintre statul comunist şi junta militară din Myanmar în timpul vizitei din Thailanda, înainte de cel mai mare forum de securitate din Asia, unde se crede că cele două state vor domina discuţiile.

"Ştim că sunt preocupări din ce în ce mai mari legate de cooperare militară dintre Coreea de Nord şi Burma, pe care le luăm foarte în serios," declara Clinton după discuţii cu premierul tailandez Abhisit Vejjajiva, numind Myanmar cu fostul său nume.
Temerile despre coopearea militară dintre cele două state izolate au crescut, după ce un distrugător american a urmărit un vas suspect nord-coreean ce se îndrepta spre Myanmar.
Vasul a fost urmărit conform noilor directive ale ONU menite a pedepsi Phenianul pentru testele sale nucleare.
O asemenea coopeare între cele două state- care au restabilit relaţiile diplomatice în 2007, după o pauză de 24 de ani, ar putea fi destabilizatoarea pentru Asia de SE, crede Clinton.
Oficiali americani declarau că temerile sunt legate de livrarea unor arme mici.
Antena3.ro

×
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close